SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GF Örnen
Gymnastik
Vanliga frågor och svar

Här nedan har vi lagt upp de vanligaste frågorna. Hittar ni inte svar på frågan, så maila styrelsen på gfornen.styrelse@outlook.com så hjälper vi er.

Prova på

 • Mitt barn är intresserad av att börja gymnastik – Kan mitt barn prova på innan anmälan?
  Vi har långa köer i vissa av våra grupper. Därför får inte barnet prova på förrän hen fått en plats i GF Örnen. När barnet har erbjudits en plats får hen prova på 3 gånger innan fakturan måste betalas. 
Köhanteringen

 • Hur anmäler man sig till era grupper?
  Man går in och fyller i en intresseanmälan som finns här på hemsidan under fliken Bli medlem ».


 • Jag har anmält mitt barn för länge sedan, men jag har inte hört något. Varför?
  Har du inte hört något från oss har vi tyvärr inte haft någon ledig plats att erbjuda. Tyvärr har vi långa köer i några av grupperna.


 • Jag har redan anmält mitt barn, men ej hört något. Ska jag göra en nyanmälan?
  Nej, du behöver inte göra en nyanmälan. Första anmälan ligger kvar och det är det datumet vi går efter.


 • Hur är turordningen i kön?
  Vi går efter datumordning. Ställer man som förälder upp som hjälpledare/ledare har barnet förtur i kön.


 • Mitt barn har en plats och tränar hos er denna termin, ska jag göra en nyanmälan nästa termin för att barnet ska få fortsätta?
  Nej, ni ska inte göra en nyanmälan till nästa termin.         
Vad är Truppgymnastik?

Truppgymnastik är Sveriges största tävlingsgren inom gymnastiken. Det är en relativt ung sport där utvecklingen tog fart under 1980-talet. Man tävlar i lag med max 12 gymnaster som kör tre grenar - trampett, tumbling och fristående.

https://www.youtube.com/watch?v=Cw76092TDcg

Kostnad för träning/fakturan

 • Vad kostar det att träna i GF Örnen?
  Terminsavgiften är beroende av hur många timmar gruppen tränar. Grundkostnad för terminsavgiften är 430 kronor per termin + 35 kronor per halvtimme. Exempel Bamse som tränar 1 gång per vecka á 1 timme betalar 500 kronor per termin.

  På våren tillkommer det en årskostnad på 100 kronor för medlemsavgift.

  På hösten tillkommer det en årskostnad på 180 kronor för försäkring.


 • Mitt barn har fått plats i föreningen, hur betalar jag?
  Innan eller i början av terminen kommer ni få en faktura via e-post. Där finns alla uppgifter.


 • Mitt barn vill sluta träna – kan jag slippa betala fakturan?
  Om barnet inte vill fortsätta träna nästa termin ber vi er att så snart som möjligt höra av sig till oss för att ge ett annat barn möjlighet att få platsen.

  Ni kan slippa avgiften under förutsättning att barnet endast deltagit på träning vid 3 tillfällen i starten av terminen.
   

 • Mitt barn är förhindrad att träna på grund av skada eller sjukdom – kan jag slippa betala fakturan?
  Om barnet har gått mindre än halva terminen löser vi det. Ta kontakt med styrelsen på gfornen.styrelse@outlook.com så hjälper vi er.

Träningen

 • Kan jag som förälder sitta kvar i gymnastiksalen när mitt barn tränar?
  Vi ser helst att man väntar i omklädningsrummet eller åker ut på ärende. I vissa fall i bl.a. Bamsegympan kan det vara svårt för barnet att vara själv och då kan föräldern få sitta med på träning.

  Föräldrar som är i träningshallen ska vara beredda på att hjälpa till att ta fram och plocka undan redskap. Ta reda på hur ditt barns ledare vill ha det!


 • Vad ska man ha på sig för kläder under träning?
  Som deltagare har man på sig helt vanliga träningskläder och har med sig vattenflaska. Vi lämnar alla smycken hemma. Om barnet har långt hår ska det sättas upp.

  När man är truppgymnast ser vi helst att man har tighta kläder. Detta på grund av säkerheten när ledarna passar vid olika övningar.


 • Mitt barn är sjukt eller bortrest, ska jag meddela det?
  Ja, vi är jättetacksamma om ni meddelar ledaren med ett sms att barnet har förhinder.
Hur kan jag stödja föreningen?

 • Årliga showen
  GF Örnen anordnar i maj varje år, en gymnastikshow där gymnasterna får möjlighet att visa upp vad de kan. Den årliga uppvisningen är en viktig inkomstkälla för föreningen.
   
  Som förälder förväntas du hjälpa till för att uppvisningen ska bli trevlig för alla. Exempel på uppgifter som du som förälder kan få hjälpa till med är att koka kaffe, fixa bullar eller att köra redskap till och från Qpoolen. Föräldrar till gymnaster är mycket välkomna att hjälpa till på andra sätt vid uppvisningen.


 • Försäljning eller annan pengainsamlande aktivitet
  Varje termin har vi någon pengainsamlande aktivitet för att få in intäkter till föreningen och vi behöver då er hjälp. Vi brukar exempelvis sälja saffran eller kläder genom Newbody.
   
  GF Örnen samarbetar också med Pantamera som genom sitt koncept föreningspant stödjer svenska föreningar. Som föreningskunder får vi också ersättning för skadade och importerade burkar.


 • Stöd GF Örnen när du spelar hos Svenska Spel
  Genom Gräsroten delar Svenska Spel-koncernen ut 50 miljoner till ungdomsidrotten varje år. Självklart är det gratis för dig som spelar. Du kan hjälpa till så att GF Örnen får en del av potten genom att klicka på länken: https://www.svenskaspel.se/grasroten/forening/12905-gf-hassleholms-ornen


 • Bli ledare eller styrelseledamot
  Vi behöver bli fler som hjälps åt, så hör gärna av dig om du eller någon du känner vill vara styrelseledamot eller hjälpa till som ledare. Om du är intresserad av att bli ledare gör din anmälan via länken: https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={77FA4FDF-EC3A-4190-91CB-0D3FE817E40B}